Integritetspolicy

(Senast uppdaterad 29 augusti 2018)

1. Preliminär

1.1 Allmänt

AsianDating.com ("Webbplatsen") ägs och drivs av Cupid Media Pty Ltd ACN 104 844 564, ett australiskt registrerat bolag ("Cupid Media", "vi", "vår", "oss").

Cupid Media har åtagit sig att skydda användares integritet. Vi har förståelse för att besökare och användare av Webbplatsen är oroade över sin integritet, sekretess samt säkerhet gällande alla Personuppgifter som överförs.

Vi samlar endast in, använder och lämnar ut Personuppgifter i enlighet med denna Integritetspolicy, Dataskyddsförordningen (GDPR), eller Privacy Act 1988 (Cth) (eller annan tillämplig lag). Om det förekommer någon inkonsekvens kommer Privacy Act 1988 (Cth) (eller annan tillämplig lag) att råda, med undantag för användare som är bosatta i en nation inom Europeiska unionen, i vilket fall GDPR kommer att råda i mån av eventuell inkonsekvens.

1.2 Kontakt

Vår kontaktinformation är:

Supportformulär online: Klicka här (använd detta alternativ för snabbast service)

E-post: team@AsianDating.com

Telefon: +61 7 5571 1181

Faxnummer: +61 7 3103 4000

Adress: AsianDating.com, PO Box 9304, Gold Coast MC, QLD 9726, Australien

Direktör: Andrew Bolton

Integritetsfrågor E-post: privacy@cupidmedia.com

I den händelse att Du är baserad i Europeiska unionen, har VeraSafe utsetts till representant för Cupid Media inom Europeiska unionen för ärenden gällande dataskydd. Förutom att kontakta oss med hjälp av ovanstående kontaktuppgifter, kan VeraSafe kontaktas när det gäller frågor som rör behandlingen av Dina Personuppgifter. För att göra en sådan förfrågan, kontakta VeraSafe med hjälp av detta kontaktformulär: https://www.verasafe.com/privacy-services/contact-article-27-representative.

Alternativt kan VeraSafe kontaktas på följande adresser:

Namn: Matthew Joseph
Adress: Zahradníčkova, 1220/20A, Prag 15000, Republiken Tjeckien; or

Namn: VeraSafe Ireland Ltd
Adress: Unit 3D North Point House, North Point Business Park, New Mallow Road, Cork T23AT2P, Irland.

1.3 Ditt samtycke

Denna Integritetspolicy presenterar Cupid Medias policyer avseende insamling och användning av Dina Personuppgifter då du använder Webbplatsen och andra webbplatser anknutna till Cupid Media. Ord som inleds med versaler, såsom "Personuppgifter" och "Känsliga Personuppgifter", definieras under avsnitt 7 av denna policy.

Genom att tillträda och använda Webbplatsen samtycker Du till insamlingen och användningen av Dina Personuppgifter i enlighet med villkoren i denna Integritetspolicy. Genom att registrera ett konto eller logga in som medlem på Webbplatsen eller en anknuten webbplats, samtycker Du till insamlingen och användningen av Dina Personuppgifter och Känsliga Personuppgifter.

Du kan när som helst dra tillbaka Ditt samtycke till vår insamling och användning av Dina Personuppgifter genom att sluta använda den relevanta Webbplatsen eller anknuten webbplats. Om Du är en medlem som har skapat ett konto kan Du återkalla Ditt samtycke till vår insamling och användning av Dina Personuppgifter samt Känsliga Personuppgifter genom att sluta använda Ditt Konto, och begära att Ditt Konto ska upphävas eller raderas. Begäran om upphävande eller radering kan göras genom Ditt Konto, eller genom att kontakta oss med hjälp av kontaktinformationen under avsnitt 1.2 av denna Policy. Observera att för att radera Personuppgifter eller Känsliga Personuppgifter som vi redan har samlat in från Dig, måste en begäran göras genom att använda processen som anges under avsnitt 5.6 av denna Integritetspolicy.

2. Anonymitet

På grund av karaktären hos de tjänster som Cupid Media tillhandahåller, är det opraktiskt för oss att handlägga Dig utan att veta Ditt fullständiga namn. När Du registrerar Dig för våra tjänster måste Du använda sanningsenlig och korrekt information och Du kommer inte att ha möjlighet att använda en pseudonym.

3. Insamling av data

3.1 Samtliga användare

Närhelst användare (inklusive användare som ej är medlemmar) besöker Webbplatsen, registrerar våra servrar automatiskt information för statistiska ändamål angående Ditt användande av Webbplatsen, såsom:

(a) typ av webbläsare som används;
(b) hänvisande URL;
(c) IP-adress;
(d) antalet och typen av sidor som visats;
(e) datum och tid för besök; samt
(f) utloggnings-URL.

Den information vi samlar in om Dig är inte Personuppgifter, och förblir under alla omständigheter anonym. Vi kopplar inte ihop anonym information till andra Personuppgifter såvida Du inte har registrerat Dig som medlem eller loggat in som medlem vid tidpunkten för användningen. Följaktligen, om Du inte har identifierat Dig Själv på Webbplatsen, såsom genom att registrera Dig som medlem eller logga in som medlem, kommer vi inte att koppla ett protokoll över Din användning av vår Webbplats till Dig personligen.

3.2 Medlemmar

Vid Din medlemsregistrering samlar vi in information om Dig med avsikten att förse Dig med samtliga fördelar med medlemskapet. Vi samlar in icke-identifierande information, såväl som Personuppgifter direkt från Dig när Du registrerar Dig för första gången, och även alltemellanåt i händelse av att Du tillhandahåller oss ytterligare information.

Personuppgifter som kan komma att samlas in av Cupid Media inkluderar:

(a) Ditt fullständiga namn;
(b) Din e-postadress;
(c) Din bostadsadress;
(d) Ditt telefonnummer;
(e) Ett fotografi av dig;
(f) Din ålder;
(g) Din sysselsättning;
(h) En beskrivning av ditt utseende;
(i) Ditt kreditkort och faktureringsinformation (om det tillhandahållits av Dig).

Information, vilken vi också kan komma att samla in och som kan anses utgöra Känsliga Personuppgifter inkluderar, utan begränsning:

(a) Din ras eller etniska ursprung;
(b) Dina politiska åsikter;
(c) Din religiösa tro eller tillhörighet;
(d) Din filosofiska övertygelse eller fackliga medlemskap;
(e) Din hälsa;
(f) Dina sexuella preferenser, utövningar eller läggning;
(g) Ditt straffregister (om du är bosatt i USA).

Genom att tillträda och använda Webbplatsen samtycker Du uttryckligen till insamlingen och användningen av Dina Känsliga Personuppgifter i enlighet med villkoren i denna Integritetspolicy.

3.3 Kakor och övrig spårningsteknik

För att förbättra Din upplevelse på vår Webbplats kan vi komma att använda kakor och övrig spårningsteknik, såsom pixeltaggar, web beacons, enhets-ID eller annonsering.

Du kan neka till användningen av kakor genom att välja lämpliga inställningar i Din Webbläsare, men vänligen notera att om Du gör det kan Du inte använda den fullständiga funktionaliteten på denna Webbplatsen.

Vår Webbplats använder kakor och annan spårningsteknik för att stödja Google Analytics med:

(a) Integrationsplattform för Google Marketing;
(b) Demografisk- och intresserapportering;
(c) Displayannonsering inklusive Remarketing och Visningsrapportering för Google Display Network, för att annonsera våra tjänster online;
(d) Optimering och anpassning av annonstjänster baserat på Dina tidigare besök på vår Webbplats;
(e) Rapportering över användningen av annonstjänster och interaktioner med annonsvisningar, samt hur dessa är relaterade till besök på vår Webbplats.

Vår Webbplats använder Google Analytics, en tjänst som överför Webbplatsens trafikdata till Googles servrar i USA. Google Analytics identifierar inte enskilda användare eller associerar Din IP-adress med någon annan data som innehas av Google. Vi använder rapporter från Google Analytics för att hjälpa oss att förstå webbplatstrafik och webbplatsanvändning.

Du kan anpassa eller avstå från Google Analytics för Displayannonsering genom annonsinställningarna för ditt Google-konto.

Kakor och övrig spårningsteknik kan också komma att användas för att stödja analysverktyg från tredje part.

3.4 Tredje part och sociala medier

Vi kan tillåta tredje part, inklusive auktoriserade tjänsteleverantörer, reklamföretag, datahanteringsplattformar och annonsnätverk, att annonsera på våra webbplatser. Dessa företag kan använda spårningsteknologier (såsom kakor, pixeltaggar, web beacons, enhets-ID eller annonserings-ID) för att samla in information om användare som tittar på eller interagerar med sina annonser. Samtlig information som dessa tredje parter samlar in via kakor är helt anonym och kan inte identifieras.

Dessa tredje parter kan inkludera, men är inte begränsade till: 360, Adobe, Akamai, Appnexus, Baidu, Bing, Cake, Criteo, Ecom Services, Eyeota, Facebook, Firebase, Google Ads, Google Ads Manager, Google Analytics, Index Exchange, Naver, Olark, Oracle, Publift, Pubmatic, Pusher, RayGun, Rubicon Project, SDL, Sentient, SnapChat, Taboola, Twitter, Urban Airship, Yahoo, Yandex och Zero Bounce.

Du kan neka till användningen av tredje parts datainsamling genom att välja lämpliga inställningar i Din webbläsare eller genom att stänga av Din profil.

Det finns ett antal platser på vår Webbplats där Du kan komma åt tredje parts webbplatser, vilka inte fungerar i enlighet med denna Integritetspolicy och som vi inte kontrollerar. Sådana webbplatser från tredje part kan samla in Din information, inklusive personuppgifter. Vi rekommenderar att Du konsulterar integritetsrapporterna för samtliga webbplatser som Du besöker vilka tillhör tredje part.

Cupid Media använder också gränssnitt med sociala mediesajter, såsom Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Pinterest, Weibo och övriga. Om du väljer att "gilla" eller "dela" information från denna Webbplats via dessa tjänster, bör du granska Integritetspolicyn för den tjänsten. Om Du är medlem på en social mediesajt kan gränssnitten tillåta den sociala mediesajten att koppla samman Dina besök på den här webbplatsen med andra Personuppgifter.

3.5 Marknadsföring till Dig

För att kunna marknadsföra våra produkter och tjänster till Dig kan vi förse tredje part, såsom Facebook, med en hash av Din e-postadress (inga andra Personuppgifter), för att bättre rikta vår annonsering till Dig genom att använda produkter såsom Facebooks Anpassade Målgrupper.

En jämförelse av Din hashade e-postadress utförs endast för att främja våra varor och tjänster till Dig, och kommer inte att användas av den tredje parten för något annat ändamål. Jämförelsen av Din hashade e-postadress kommer varken att användas för att identifiera Dig eller Din e-postadress, och ingen ytterligare information om Dig kommer att lämnas ut av oss till den tredje parten.

4. Syftet med att använda, lagra, lämna ut och samla in Personuppgifter

4.1 Insamling endast från dig

Där det är rimligt eller praktiskt att göra så, kommer vi att sträva efter att bara samla in Personuppgifter om Dig från Dig.

4.2 Syftet med att samla in Personuppgifter

Vi samlar endast in Personuppgifter som är skäligen nödvändiga för:

(a) att tillåta oss att behandla Din ansökan om medlemskap, och göra det möjligt för oss att tillhandahålla tjänster åt Dig (vilket inkluderar att skapa Din offentligt synliga profil, tillåta medlemmar att söka efter lämpliga kontakter, samt tillhandahålla mekanismer för kommunikation medlemmar emellan);
(b) vår interna forskning och statistiska ändamål (inklusive marknadssegmentering och kundvärdesanalys);
(c) att tillåta oss att vidarebefordra Dig övrig information eller material som vi tror kan vara av intresse för Dig;
(d) möjliggörandet för en betalningsprocessor att behandla betalningen av prenumerantavgifter;
(e) alla andra ändamål som anges i våra Användarvillkor för Webbplatsen

( "Primärt Ändamål").

4.3 Lagring av Personuppgifter

Vi kommer att vidta rimliga åtgärder för att skydda Personuppgifter som vi lagrar från:

(a) missbruk, konflikt och förlust; samt
(b) obehörig åtkomst, modifiering eller utlämning.

I det osannolika fallet att det föreligger en allvarlig dataöverträdelse som sannolikt kommer att medföra en risk för Dina rättigheter och friheter, ska vi utan otillbörligt dröjsmål underrätta den behöriga tillsynsmyndigheten. I händelse av att det förekommer en allvarlig risk att en dataöverträdelse kommer att påverka Dina rättigheter och friheter, kommer vi även att meddela Dig utan onödiga dröjsmål om en sådan överträdelse.

4.4 Radering av Personuppgifter

Vi kommer endast att behålla din information så länge vi behöver den för legitima affärsändamål samt enligt gällande lagkrav. I händelse av att:

(a) vi lagrar Personuppgifter om Dig; och
(b) vi inte längre är i behov av Personuppgifterna i något syfte för vilken informationen kan behandlas eller lämnas ut av oss enligt denna Policy, GDPR, Privacy Act 1988 (Cth) eller annan tillämplig lag; och
(c) vi inte är skyldiga att behålla informationen i enlighet med Europeisk unionsrätt, australisk lag, denna Policy, annan tillämplig lag eller domstolsbeslut,

kommer vi att vidta rimliga steg, under omständigheterna, för att radera informationen, eller för att säkerställa att informationen är inte går att identifieras. Om viss information har lämnats ut till tredje part i enlighet med denna Integritetspolicy kommer lagringen av denna information att vara föremål för policyn hos den berörda tredje parten.

4.5 Användning och utlämning av Personuppgifter

Vi kommer endast använda eller lämna ut Personuppgifter för Primära Ändamål där det är rimligen nödvändigt. Användning av Personuppgifter för Primära Ändamål kommer att omfatta användningen av Personuppgifter i automatiserade beslutsprocesser.

Vi kommer endast använda eller lämna ut Personuppgifter gällande Dig för ett syfte annat än det Primära Ändamålet (det "Sekundära Ändamålet ") då följande gäller:

(a) det Sekundära Ändamålet är relaterat till det Primära Ändamålet, och utifall Personuppgifterna klassas som Känsliga Personuppgifter är det Sekundära Ändamålet direkt relaterat till det Primära Ändamålet; och
(b) Du skulle rimligen förvänta Dig att vi använder eller lämnar ut Personuppgifterna för det Sekundära Ändamålet; eller
(c) Du har samtyckt till användningen eller utlämningen för det Sekundära Ändamålet; eller
(d) användningen eller utlämnandet av Personuppgifterna fordras eller godkänns enligt GDPR, australisk lag, annan tillämplig lag eller domstolsbeslut.

Du kan när som helst dra tillbaka Ditt samtycke till vår användning av Dina Personuppgifter för Primära och Sekundära Ändamål genom att kontakta oss med hjälp av kontaktinformationen som anges under avsnitt 1.2 av denna Policy. Detta kan dock påverka eller begränsa Din förmåga att använda Webbplatsens och Cupid Medias tjänster.

4.6 Utlämning till mottagare i Tredjeland samt Internationella Organisationer

All profilinformation som Du försett oss med kommer att vara offentligt synlig på Din profil, oberoende av betraktarens plats. Genom att skapa en profil godtar Du att utländska användare kommer att kunna se Din profil.

För att kunna erbjuda kundsupport, utföra uppgifter i back office, bedriva bedrägeribekämpning eller förse Dig med tjänster, kan vi behöva tillåta våra anställda eller leverantörer (vilka kan vara placerade, eller vars resurser kan vara placerade, i ett annat land än Ditt hemvistland) att få tillgång till Din Profilinformation, faktureringsinformation eller övriga Personuppgifter som Du har tillhandahållit.

Vi har implementerat säkerhetsåtgärder för att skydda Dina Personuppgifter. Men som med all överföring av data finns det fortfarande risk för dataintrång. Det kan förekomma situationer där Dina Personuppgifter överförs till Tredjeländer och Internationella Organisationer som inte omfattas av ett adekvat beslut av Datainspektionen. Sådana överföringar är nödvändiga för att vi ska kunna fullgöra våra skyldigheter i enlighet med Användarvillkoren på Cupid Medias Webbplats.

Genom att tillhandahålla Dina Personuppgifter och Känsliga Personuppgifter samtycker Du uttryckligen till den internationella överföringen och behandlingen av sådan information, i enlighet med denna Policy, med full och informerad kännedom om riskerna i samband med sådana överföringar och bearbetning.

Du kan när som helst dra tillbaka Ditt samtycke genom att kontakta oss med hjälp av kontaktinformationen som anges under avsnitt 1.2 av denna Policy. Detta kan dock påverka eller begränsa Din förmåga att använda Webbplatsens och Cupid Medias tjänster.

Under alla andra omständigheter kommer vi endast att lämna ut Personuppgifter till en mottagare i Tredjeland eller Internationell Organisation om utlämningen av informationen fordras eller godkänns av eller i enlighet med EU-lagstiftning, australisk lag, annan tillämplig lag eller domstolsbeslut.

4.7 Oönskad information

Om vi samlar in Personuppgifter som vi inte har sökt eller begärt, och om vi bestämmer oss för att vi i övrigt har rätt att samla in informationen i enlighet med GDPR, Privacy Act 1988 (Cth) eller annan tillämplig lag, kommer den informationen att behandlas i enlighet med villkoren av denna Policy. Om vi emellertid bestämmer att insamlingen av Dina Personuppgifter inte är tillåten enligt villkoren i GDPR, Privacy Act 1988 (Cth) eller annan tillämplig lag, kommer vi att förstöra eller avidentifiera den informationen så snart det är möjligt, där det är lagligt och lämpligt att göra så.

4.8 Icke-konfidentiell information

Allt material eller information som överförts av Dig, utöver Personuppgifter (vars användning regleras av denna Integritetsspolicy) kommer att behandlas som icke-konfidentiell och icke-proprietär, och vi får använda sådant material eller information utan restriktion. Specifikt använder Cupid Media sådant material eller information (inklusive eventuell profilinformation, fotografier, video eller ljudinspelningar) vilka Du har försett oss med, för att kopiera Din Profil till övriga relevanta dejtingsidor som ägs och drivs av Cupid Media. Allt sådant material eller information som överförs av Dig kommer att vara tillgängligt för andra medlemmar eller användare av Webbplatsen att läsa.

4.9 Kommunikation

Vi förbehåller oss rätten att skicka elektronisk post till Dig med rekommenderade matchningar, notiser om aktivitet, såsom intressenotiser eller meddelandenotiser, kampanjer eller erbjudanden, förändringar eller tillägg till våra tjänster, eller produkter och tjänster från företag anknutna till oss. Där du är medlem kan Du hantera Dina e-postinställningar genom att använda inställningarna på sidan för "Notiser" för att anpassa vilken typ av e-postkommunikation Du önskar ta emot.

5. Tillgång, korrigering och portabilitet

5.1 Tillgång till Personuppgifter

Vi kommer på begäran att ge Dig åtkomst till de Personuppgifter som vi lagrar vilka rör Dig, förutom i den utsträckning som:

(a) att ge åtkomst skulle vara olagligt; eller
(b) nekad åtkomst fordras eller auktoriseras av, eller i enlighet med EU-lag, australisk lag, annan tillämplig lag eller domstolsbeslut.

5.2 Begäran om åtkomst

För att begära åtkomst till de Personuppgifter som vi lagrar om Dig, måste Du kontakta oss med hjälp av de kontaktuppgifter som anges under avsnitt 1.2. Efter din förfrågan kommer vi att kontakta dig inom rimlig tid, senast inom en (1) månad från dagen för mottagandet av din begäran. Vi kommer då antingen att lämna ut de begärda Personuppgifterna eller meddela Dig om när vi kommer att förse Dig med Personuppgifterna. Under alla omständigheter kommer de begärda Personuppgifterna att lämnas ut inom en månad efter mottagandet av Din begäran, såvida vi inte beslutar att neka Dig åtkomst till Personuppgifterna. I de fall vi har bestämt oss för att neka Dig åtkomst till Personuppgifterna, kommer vi att informera Dig om orsakerna till vårt beslut.

5.3 Dataportabilitet

I den mån det inte har ogynnsam inverkan på andras rättigheter och friheter, samt där Du har kommunicerat en förfrågan med hjälp av kontaktuppgifterna som anges under avsnitt 1.2:

(a) kommer vi, där vi använder automatiserade medel för att behandla Dina Personuppgifter, efter att vi mottagit Din skriftliga förfrågan, tillhandahålla Dig med sådana Personuppgifter vilka vi har samlat i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format.
(b) sänder vi, efter att ha mottagit Din förfrågan, Dina Personuppgifter direkt från en personuppgiftsansvarig till en annan, när detta är tekniskt möjligt.

5.4 Kommersiellt känslig information

I händelse av att förse Dig med åtkomst till Dina Personuppgifter skulle avslöja utvärderingsinformation som genererats av oss i samband med en kommersiellt känslig beslutsprocess kommer vi ge Dig en förklaring till det kommersiellt känsliga beslutet istället för direkt åtkomst till Personuppgifterna.

5.5 Användning av mellanhänder

I de fall då vi inte är skyldiga att ge dig åtkomst till Personuppgifterna kommer vi, om det är skäligt att göra så, att överväga om användningen av ömsesidigt överenskomna mellanhänder skulle ge tillräcklig åtkomst för att möta våra respektive behov.

5.6 Korrigering och radering av Personuppgifter

Det är Ditt ansvar att se till att informationen Du förser oss med är korrekt, samt att uppdatera Dina Personuppgifter efter behov.

Om Du av någon anledning inte kan korrigera de Personuppgifter som vi lagrar, kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna under avsnitt 1.2 och skäliga åtgärder kommer att vidtas för att korrigera Dina Personuppgifter.

Om vi väljer att inte korrigera Din information, meddelar vi Dig om anledningen till vår vägran inom en månad, samt de mekanismer som finns tillgängliga för Dig för att bestrida vår vägran.

Om vi korrigerar eller raderar Personuppgifter om Dig, vilka vi tidigare lämnat ut till en annan enhet, tar vi rimliga steg under gällande omständigheter, för att meddela detta, förutsatt att det inte är ogörligt eller olagligt att göra så.

Om du önskar radera Dina Personuppgifter, vänligen kommunicera Din förfrågan till oss med hjälp av kontaktuppgifterna som anges under avsnitt 1.2. De enda omständigheterna under vilka vi inte kommer att vidta skäliga åtgärder för att radera Dina Personuppgifter är där vi behöver behålla det i enlighet med en annan bestämmelse i denna Integritetspolicy, Dataskyddsförordningen, eller av annan juridisk anledning. Vår radering av Dina Personuppgifter kommer emellertid även att leda till att Ditt konto hos Cupid Media raderas och betyder att du inte kan komma åt våra tjänster.

5.7 Vägran att korrigera eller radera

Om vi vägrar eller nekar dig åtkomst till Dina Personuppgifter eller vägrar att korrigera eller radera Dina Personuppgifter, kommer vi att förse Dig med en anledning till sådant avslag eller vägran.

5.8 Begränsning av bearbetningen

Du kan begära att vi begränsar eller inskränker det sätt på vilket vi hanterar och behandlar Dina Personuppgifter. Där vi är tillfredsställda med att det finns skäl till begränsningar, kommer vi endast att behandla Dina Personuppgifter: med Ditt samtycke för fastställande, utövande eller försvar av rättsliga krav mot Oss, eller för att skydda en annan fysisk eller juridisk persons rättigheter.

5.9 Kostnader

Åtkomst till, radering och korrigering av Dina Personuppgifter, inklusive all kommunikation relaterade till dessa, kommer vanligtvis tillhandahållas utan kostnad. Om dina förfrågningar är tydligt ogrundade eller överdrivna (särskilt på grund av upprepning) kan vi välja att debitera Dig en skälig avgift med hänsyn till de administrativa kostnaderna för att tillhandahålla informationen, kommunikationen, eller för vidta de begärda åtgärderna. Där dina anmodade önskemål är tydligt ogrundade eller överdrivna av naturen kan vi också komma att neka din begäran.

5.10 Särskilda rättigheter till invändningar

Om det blir nödvändigt för oss att behandla Dina Personuppgifter utan Ditt samtycke av följande skäl:

(a) fullföljandet av en uppgift vilken ligger i allmänhetens intresse;
(b) utövandet av en officiell myndighet som beviljats oss; eller
(c) där det ligger i vårt legitima intresse eller tredje parts legitima intressen;

Du har rätt att invända mot sådan behandling.

Om du gör invändningar mot viss behandling av Dina Personuppgifter, kommer vi att avstå från att behandla Dina Personuppgifter, såvida det inte finns avgörande berättigade skäl för behandlingen som väger tyngre än den registrerades intressen, rättigheter och friheter, eller om det sker för fastställande, utövande eller försvar av rättsliga anspråk.

Om vi har samlat in Dina Personuppgifter i enlighet med denna Integritetspolicy och väljer att använda sådana Personuppgifter för direktmarknadsföring (till vilken Du samtycker), har du rätt att när som helst invända mot sådan behandling. Vid mottagande av en invändning kommer vi, så snart det är rimligt praktiskt, att upphöra med att använda Dina Personuppgifter för direktmarknadsföring.

6. Klagomål

6.1 Framföra ett klagomål

Om du tror att vi har använt eller lämnat ut dina Personuppgifter på ett sätt som strider mot denna Policy, eller på annat sätt bryter mot tillämplig lag, ska du skicka e-post till oss på privacy@cupidmedia.com. Om du är baserad i Europeiska unionen och har ett klagomål angående dina Personuppgifter, kan du även kontakta vår europeiska representant VeraSafe, med hjälp av kontaktinformationen som angetts under avsnitt 1.2 av denna Integritetspolicy.

Du innehar även rätten att framföra ett klagomål hos den behöriga tillsynsmyndigheten i din jurisdiktion. Om du är osäker på vilken din relevanta tillsynsmyndighet kan vara, var god kontakta oss så att vi kan assistera dig.

6.2 Vår respons

Inom 30 dagar efter mottagandet av Ditt klagomål kommer vi skriftligen meddela Dig om vilka åtgärder vi föreslår att ta i relation till Ditt klagomål, samt tillhandahålla dig information kring vilka ytterligare åtgärder du kan vidta om Du inte är nöjd med vårt svar.

7. Avgränsningar

"Insamling" refererar till förvärvet av Dina Personuppgifter.

"Dataskyddsförordningen" och "GDPR" refererar till Förordning (EU) 2016/679, av Europaparlamentet samt Rådet den 27 April 2016, om skydd för fysiska personer med avseende på behandling av personuppgifter och om det fria flödet av sådana uppgifter och om upphävande av direktiv 95/46/EG.

"Internationell Organisation" refererar till en organisation och dess underordnade organ vars verksamhet regleras av internationell offentlig rätt, som upprättats genom, eller på grundval av, en överenskommelse mellan två eller flera länder.

"Tredjeland" refererar till en term som används för länder som inte är EU-medlemmar.

ac

"Personuppgifter" refererar till all information som hänvisar till en identifierbar fysisk person ("registrerad"); en identifierbar fysisk person är någon som kan identifieras direkt eller indirekt, särskilt med hänvisning till en identifierare som ett namn, ett identifikationsnummer, en lokaliseringsuppgift eller onlineidentifikatorer, eller en eller flera faktorer som är specifika för den fysiska personens fysiska, fysiologiska, genetiska, psykiska, ekonomiska, kulturella eller sociala identitet, vilket inkluderar Känsliga Personuppgifter.

"Behandling" refererar till en åtgärd eller kombination av åtgärder beträffande Personuppgifter eller uppsättningar av Personuppgifter, oberoende av om de utförs automatiserat eller ej, såsom insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning eller ändring, framtagning, läsning, användning, utlämning genom överföring, spridning eller tillhandahållande på annat sätt, justering eller sammanförande, begränsning, radering eller förstöring.

"Ändamål" refererar till Primära och Sekundära Ändamål.

"Känsliga Personuppgifter" refererar till Personuppgifter vilka avslöjar ras eller etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i en fackförening, Ditt brottsregister, genetiska samt biometriska uppgifter som entydigt identifierar en fysisk person, uppgifter angående hälsa eller uppgifter angående Ditt sexualliv eller sexuella läggning.

"Tredje Part" refererar till en fysisk eller juridisk person, offentlig myndighet, institution eller organ som inte är den registrerade, den personuppgiftsansvarige, personuppgiftsbiträdet eller de personer som under den personuppgiftsansvariges eller personuppgiftsbiträdets direkta ansvar är behöriga att behandla Personuppgifterna.

"Relaterade Webbplatser" refererar till övriga webbplatser vilka ägs, drivs eller kontrolleras av Cupid Media Pty Ltd ACN 104 844 564.

"Du" refererar till den individ om vem vi samlar in Information.